Awake este un festival care si-a propus inca de la inceput sa aduca in mijlocul naturii arta sub cat mai multe forme, reunind in prima editie nu doar muzicieni din diferite colturi ale lumii, ci si actori, artisti plastici si arhitecti, oameni creativi, totul intr-o atmosfera de relaxare asezonata cu party-uri pline de energie la ceas de seara. Set-up- ul festivalului a fost unul cu adevarat special, domeniul Teleki fiind amenajat cu mobilier si elemente decorative special realizate pentru AWAKE, pornind de la conceptul artistic al festivalului, dar si cu instalatii de mari dimensiuni, unele dintre ele fiind create chiar in cadrul taberei ARTDOOR. Urmatoarea editie va incerca sa pastreze aceeasi idee de comuniune artistica, dar promite sa revina cu un set-up mai spectaculos, un program mai bogat si activitati dintre cele mai diverse pentru a oferi publicului o experienta AWAKE si mai intensa.

La prima ediție desfășurată între 1-3 septembrie 2017 participând peste 20.000 de vizitatori cu vârste cuprinse între 16-40 ani. Recenziile festivalului în presa scrisă – internă și internațională, în știrile TV și pe rețelele de socializare au fost superlative, poziționând AWAKE ca primul festival-boutique de muzică și arte al României și unul dintre cele mai importante evenimente de tip festivalier din țară.

În cadrul primei ediții de festival s-a organizat, cu sprijinul Consiliului Judetean Mures, ARTDOOR, primul concurs internațional de artă contemporană în aer liber din România, la care au fost expuse 10 obiecte de artă de mari dimensiuni, ce au fost asamblate și instalate în cadrul taberei de creație cu același nume. Opera "Give more Sky to the Flags" a cunoscutului sculptor roman Mircea Cantor a fost expusă pentru prima oară în Romania în cadrul AWAKE, continuându-și apoi traseul expozițional în cetatea medievală din Tîrgu Mureș.

AWAKE 2018, festivalul de muzică și arte își propune să marcheze și mai pregnant prezența județul Mureș în circuitul festivalier, prin organizarea unui eveniment de talie internațională, cu participarea la o a doua ediție a peste 30.000 de iubitori de muzică și arte din România, Ungaria și multe alte țări europene

Organizator: